Activiteiten

Geen evenementen

Tuinbouwschool Melle en ondernemerschap, dat gaat hand in hand: heel wat van onze leerlingen beschikken over een groot ondernemend talent! Dit bewijst ook Thibo Bogaert van het 7de jaar Se-n-se Agro- en groenbeheer die door de jury van ondernemingsplanwedstrijd Plankgas is uitgeroepen als provinciaal winnaar van Oost-Vlaanderen!

Plankgas is de ondernemingsplanwedstrijd van UNIZO Onderwijs & Ondernemen voor leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs. De wedstrijd verloopt in 2 fasen waarbij een externe jury de verschillende fasen jureert en de leerlingen feedback ontvangen waarmee ze verder aan de slag kunnen gaan.

Een heel schooljaar lang schreven de leerlingen van het 7de jaar aan een ondernemingsplan voor hun bedrijf. Ze gingen van start met het bedenken van een ondernemersidee, een naam en een logo. Het bedrijf van Thibo, Thigronbo, specialiseert zich in het nivelleren van containervelden voor de tuinbouw, sportvelden, paardenpistes, e.d.

Vervolgens werkten de leerlingen het ondernemersidee verder uit met een marktonderzoek en marketingplan. En als laatste, maar niet het minste onderdeel, wordt een volledig financieel plan uitgewerkt. Tijdens de paaspauze legden de leerlingen de laatste hand aan het plan, zodat het netjes voor de deadline volledig afgewerkt kon worden ingediend.

Binnenkort mag Thibo de award van de provinciale UNIZO-werking in ontvangst nemen. Van harte proficiat!