Activiteiten

Geen evenementen

Basisoptie STEM-TECHNIEKEN (Agro- en biotechnieken)

ALGEMEEN

Je hebt in het 1ste leerjaar A-stroom van de keuzemodule Land- en tuinbouw geproefd en als blijkt dat dit echt iets voor jou is, dan kan je in het 2de leerjaar A-stroom op Tuinbouwschool Melle in de basisoptie STEM-technieken (Agro- en biotechnieken) instappen.

Elk groot avontuur begint met een eerste stap…

  • Je hebt interesse voor de levende natuur
  • Je houdt van afwisseling en beweging
  • Je bent praktisch aangelegd

dan ben je op Tuinbouwschool Melle in de basisoptie STEM-technieken aan het juiste adres.

Melle, nog steeds dé Tuinbouwschool voor wie groene vingers heeft en van dieren en de natuur houdt

In het 2de leerjaar STEM-technieken worden er in het vak Agrarische technieken 3 lesuren plant-milieu en 2 uur dier–milieu gegeven.

Door observatie en elementaire oefeningen raak je vertrouwd met de teelten van groenten, fruit, bloemen, sierplanten en bomen. Ook een eerste kennismaking met dieren zit in het pakket. Je leert een correcte omgang met de dieren, wat je ze moet voederen, hoe ze te huisvesten en verzorgen. Om praktijkervaring op te doen en handvaardigheden te verwerven, worden leerlingen ingeschakeld in de productieafdelingen. Daar worden ze actief betrokken bij het onderhoud van grotere percelen en van de dierenafdeling. Omdat een gedegen planten- en dierenkennis onmisbaar is voor wie een opleiding volgt binnen Life & Science, leer je ook planten en dieren te herkennen en benoemen. Deze basisoptie gidst je door de natuur die je leert lezen als een open boek.

Tevens is er in dat tweede leerjaar wekelijks 1 uur OLB (onderwijsloopbaanbegelei-ding) en 1 uur ICT. Daardoor ben je in staat om een bewuste studiekeuze te maken in de 2e graad.

A-STROOM

Kunnen instappen in het 2de leerjaar A:

  • leerlingen die met succes een eerste leerjaar A-stroom hebben afgerond

Wie instapt in het 2de leerjaar A-stroom, basisoptie STEM-technieken wordt o.a. voorbereid op een vervolgopleiding in het domein Land- en tuinbouw. Daarbij worden theoretische inzichten verrijkt met praktische oefeningen. Theorie, observatie en uitvoering wisselen mekaar af.

Aansluitend studieverloop

Wie de eerste graad (A-stroom) succesvol heeft beëindigd, kan instappen in:

het 1e leerjaar van de 2e graad (Doorstroom) Biotechnische wetenschappen (3 BIOW)

of

het 1e leerjaar van de 2e graad (Dubbele finaliteit) Biotechnieken (3 BIOT)

of

het 1e leerjaar van de 2de graad (Dubbele finaliteit) Plant-, dier- en milieutechnieken (3 PDMT).